Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Προμήθεια Φωτιστικών Σωμάτων LED για εκσυγχρονισμό του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αρταίων
Άξονας: 2.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €299,956.00
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €206,370.72
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιγραφή Έργου
Αφορά στην αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων που είναι τοποθετημένα σε διάφορες οδούς και κοινόχρηστους χώρους της πόλης της Άρτας, τα οποία έχουν ως εξής: • 149 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας led για αντικατάσταση αντίστοιχων σωμάτων σε ιστούς κυριότητας της ΔΕΔΔΗΕ • 172 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας led για αντικατάσταση αντίστοιχων σωμάτων σε ιστούς φωτισμού ύψους 6 μέτρων • 371 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας led για αντικατάσταση αντίστοιχων σωμάτων σε ιστούς φωτισμού ύψους 9 μέτρων Από το σύνολο των 692 φωτιστικών σωμάτων, επιλέξιμη προς συγχρηματοδότηση είναι η αντικατάσταση 532 φωτιστικών σωμάτων ενώ η αντικατάσταση των υπολοίπων 160 φωτιστικών σωμάτων θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου Αρταίων
Κρισιμότητα
Τα περισσότερα φωτιστικά του Δήμου Αρταίων είναι παλιά και βρίσκονται σε μέτρια προς κακή κατάσταση, έχουν σπασμένα καλύμματα που επιτρέπουν την διείσδυση υγρασίας στο εσωτερικό, είναι κιτρινισμένα που εμποδίζουν τη σωστή διάχυση του φωτός, ,προέρχονται από πολλές διαφορετικές εταιρίες κατασκευής (πολλές από τις οποίες δεν λειτουργούν πια) με αποτέλεσμα τη δυσκολία εξεύρεσης ανταλλακτικών . Το σύνολο των φωτιστικών λειτουργεί με λαμπτήρες υψηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αυξημένη ηλεκτρική κατανάλωση. Τα περισσότερα φωτιστικά, είτε λόγω ηλικίας ,είτε λόγω λάθους επιλογής, δεν προσφέρουν στο οδόστρωμα τα επιθυμητά φωτοτεχνικά αποτελέσματα. Η αναγκαιότητα της πράξης είναι μεγάλη για την ενεργειακή αναβάθμιση του αστικού ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αρταίων και κατ’ επέκταση η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, μείωση του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και η βελτίωση του επιπέδου της στάθμης φωτισμού.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
Τα παραδοτέα της πράξης θα αφορούν στην εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων led, σε οδούς και κοινόχρηστος χώρους της πόλης της Άρτας και συγκεκριμένα 692 φωτιστικά σώματα led επί ιστών 6μ, 9μ και ιστών ΔΕΔΔΗΕ.
Δείκτες Εκροών
  • CO34.Μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου: Εκτιμώμενη ετήσια μείωση των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.