Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Λειτουργία Τμήματος COVID-19 αξιοποιώντας το Πολυδύναμο Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων "Γ. Χατζηκώστα"
Άξονας: 5.ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €997,231.00
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €997,231.00
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Περιγραφή Έργου
Η πράξη θα χρηματοδοτήσει τη λειτουργία τμήματος COVID-19 στο Πολυδύναμο Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», με δικαιούχο το Γ.Ν.Ι «Γ. Χατζηκώστα». Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της Υγειονομικής Κρίσης COVID – 19 και την μείωση της επίπτωσης των συνεπειών στην γενικότερη υγεία του πληθυσμού είναι αναγκαία, εκτάκτως, η μετατροπή κλινών του Πολυδύναμου Κέντρου του νοσοκομείου σε τμήμα για την αντιμετώπιση περιστατικών της νόσου COVID-19 με κατάλληλο μετασχηματισμό για το διάστημα που θα απαιτηθεί της λειτουργίας του κέντρου αποτοξίνωσης και αποκατάστασή της στη συνέχεια. Η πρόταση επιπλέον αποσκοπεί τουλάχιστον: • Στην έγκαιρη διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού • Στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών με χρόνια νοσήματα ή οξεία νόσο, που δεν αφορά σε λοίμωξη του αναπνευστικού, από τις υπόλοιπες δομές υγείας της Περιφέρειας. Κύριος της πράξης είναι το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ Χατζηκώστα . Δικαιούχος της πράξης είναι το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ Χατζηκώστα . Φορέας Λειτουργίας και Συντήρησης είναι το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ Χατζηκώστα.
Κρισιμότητα
Η πράξης είναι λειτουργία τμήματος COVID-19 στο Πολυδύναμο Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα», με δικαιούχο το Γ.Ν.Ι «Γ. Χατζηκώστα». Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της Υγειονομικής Κρίσης COVID – 19 και την μείωση της επίπτωσης των συνεπειών στην γενικότερη υγεία του πληθυσμού είναι αναγκαία, εκτάκτως, η μετατροπή κλινών του Πολυδύναμου Κέντρου του νοσοκομείου σε τμήμα για την αντιμετώπιση περιστατικών της νόσου COVID-19 με κατάλληλο μετασχηματισμό για το διάστημα που θα απαιτηθεί της λειτουργίας του κέντρου αποτοξίνωσης, και αποκατάστασή της στη συνέχεια. Η πρόταση επιπλέον αποσκοπεί τουλάχιστον: • Στην έγκαιρη διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού • Στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών με χρόνια νοσήματα ή οξεία νόσο, που δεν αφορά σε λοίμωξη του αναπνευστικού, από τις υπόλοιπες δομές υγείας της Περιφέρειας. Λόγω των επιτακτικών αναγκών και αναγκών έγκαιρης διαφύλαξης και προστασίας της δημόσιας υγείας του πληθυσμού εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις της «ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» όπως επικαιροποιείται και ισχύει, καθώς και των διατάξεων του 4412/2016 όπως ισχύουν και ειδικότερα του άρθρου 32.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
Η πρόοδος υλοποίησης του φυσικού και του οικονομικού αντικειμένου παρακολουθείται και αποτυπώνεται κατ' ελάχιστον με τα κάτωθι έγγραφα: 1. Αποφάσεις έγκρισης για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας 2. Συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), όπως ισχύουν. 3. Κατάλογος των προσληφθέντων, όπου αναγράφονται η ημερομηνία σύμβασης/ανάληψης υπηρεσίας, η τοποθέτησή του στη Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης στα Ιωάννινα και στη συνέχεια στο τμήμα COVID - 19 του Πολυδύναμου Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων "Γ. Χατζηκώστα". 4. Έντυπο μηνιαίας συγκεντρωτικής καταγραφής παρουσιών και εφημεριών προσωπικού. Τα 3 και 4 αποτελούν παραδοτέα της πράξης.
Δείκτες Εκροών
  • CV30.Κόστος των δράσεων ΕΚΤ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19
  • CV33.Αριθμός δομών / φορέων που υποστηρίζονται για την αντιπετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.