Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Άξονας: 5.ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €486,168.00
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €486,168.00
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Περιγραφή Έργου
Η Πράξη «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» αποτελεί μία ολοκληρωμένη παρέμβαση ενεργειών Εξατομικευμένης Συμβουλευτικής, Κατάρτισης, Πρακτικής άσκησης και Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων. Η Πράξη απευθύνεται σε 150 συνολικά ωφελούμενους άνεργους αποφοίτους τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας με κύριο στόχο την ενίσχυση της προοπτικής ένταξης/ επανένταξης στην αγορά εργασίας. Αντικείμενο της πράξης είναι η εξατομικευμένη συμβουλευτική – καθοδήγηση, κατάρτιση και πρακτική άσκηση, πιστοποίηση γνώσεων και σε κλάδους αιχμής, όπως αυτοί έχουν αποτυπωθεί στην Μελέτη με τίτλο « Επικαιροποίηση Μελέτης Διάγνωσης Αναγκών Αγοράς Εργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου» . Η διάρκεια των προγραμμάτων κατάρτισης θα είναι διάρκειας 340 ωρών (100 ώρες θεωρίας και 240 ώρες πρακτικής άσκησης )και θα οδηγεί σε εξετάσεις για λήψη πιστοποίησης των αποκτηθέντων δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης.
Κρισιμότητα
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η Περιφέρεια Ηπείρου εμφανίζει υψηλό ποσοστό ανεργίας (17,5%) το οποίο δημιουργεί συνθήκες έντονης φτωχοποίησης του πληθυσμού, διαρροής πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού που αναζητά καλύτερη τύχη σε άλλες περιοχές της χώρας και της Ευρώπης, ερημοποίησης ολόκληρων περιοχών και μαρασμό των τοπικών κοινωνιών. Επιπρόσθετα, η πανδημία του COVID-19, συμβάλει στην όξυνση των υπαρχόντων προβλημάτων και δημιουργεί νέες συνθήκες ύφεσης στην τοπική οικονομία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προϋποθέσεις αύξησης της καταγεγραμμένης ανεργίας. Στο πλαίσιο αυτό, μέσω της προτεινόμενης πράξης και των στοχευμένων δράσεων Συμβουλευτικής, Κατάρτισης, Πρακτικής και Πιστοποίησης, θα ενισχυθούν οι δυνατότητες απασχόλησης των ωφελούμενων και ειδικότερα η προώθηση τους στην απασχόληση. Η πράξη συμβάλλει επίσης στην αύξηση των δυνατοτήτων προσαρμοστικότητας και επανένταξης των ατόμων, με έμφαση τα άτομα που ανήκουν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
1. ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΠΡΑΞΗΣ Υποέργο 1 Π.1.1 Οδηγός Υλοποίησης της Παρέμβασης Π.1.2 Βάση δεδομένων Π.1.3 Τεύχη Διακήρυξης Π.1.4 Αναφορές /Εκθέσεις πεπραγμένων Π.1.5 Δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας Π.1.6 Ενημερωτικά δελτία Υποέργο 2 Π.2.1 Ηλεκτρονικό και έντυπο αρχείο πληρωμής επιδομάτων Π.2.2 Αρχείο απόδοσης ασφαλιστικών εισφορών Υποέργο 3 Π.3.1 Έκθεση υλοποίησης Συμβουλευτικής Π.3.2 Έκθεση υλοποίησης Προγραμμάτων Κατάρτισης Π.3.3 Έκθεση υλοποίησης Πιστοποίησης των αποκτηθέντων προσόντων/ δεξιοτήτων

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.