Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
Άξονας: 2.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €1,523,000.00
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €1,523,000.00
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιγραφή Έργου
Το έργο «Εγκατάσταση φωτιστικών led στην πόλη της Άρτας» αφορά στις εργασίες εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων με τεχνολογία led προς αντικατάσταση απαρχαιωμένων φωτιστικών σωμάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης και σε περιβάλλοντες αυτού οδούς, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και την αισθητική αναβάθμιση της ευρύτερης αυτής περιοχής.
Κρισιμότητα
Ο εγκατεστημένος παλιός εξοπλισμός των φωτιστικών σωμάτων απαιτεί αυξημένη κατανάλωση ενέργειας ενώ παρέχει μειωμένη οπτική άνεση καθώς το φως δε διαχέεται σε μεγάλη έκταση, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται σημαντικά η ποιότητα ζωής των κατοίκων καθώς και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες ενώ υποβαθμίζεται και η ασφάλεια των χρηστών των χώρων. Πρόκειται για περιοχές που συνιστούν πολυσύχναστους χώρους, επισκέψιμους με ιδιαίτερο εμπορικό και τουριστικό ενδιαφέρον και χώρους που επισκέπτεται η πλειοψηφία των πολιτών της Άρτας καθώς χωροθετούνται κεντρικές υπηρεσίες. Με την προς χρηματοδότηση πράξη επιλύονται τα παραπάνω προβλήματα στο κέντρο της πόλης για τους Δημότες-επισκέπτες και το Δήμο Αρταίων.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
Τα παραδοτέα της πράξης θα αφορούν στην εγκατάσταση φωτιστικών led, σε βασικές οδούς και πλατείας τουιστορικού κέντρου της πόλης της Άρτας και συγκεκριμένα 267 φωτιστικά led με τους ιστούς και 151 τεμάχιααξονικού φωτισμού.
Δείκτες Εκροών
  • CO34.Μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου: Εκτιμώμενη ετήσια μείωση των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου
Δείκτες Αποτελέσματος
  • T1614.ΕΚΠΟΜΠH ΑΕΡΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ EKTOΣ ΣΕΔΕ

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.