Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ
Άξονας: 2.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €660,310.46
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €335,707.13
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιγραφή Έργου
Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η οποία θα συνεισφέρει στη μείωση του ενεργειακού, περιβαλλοντικού και οικονομικού αποτυπώματος του Νοσοκομείου στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου για τις επόμενες δεκαετίες. Οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις περιλαμβάνουν: - Θερμομόνωση στέγης και εξωτερικής τοιχοποιίας. - Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλούς υαλοπίνακες. - Εγκατάσταση ημικεντρικού συστήματος κλιματισμού μεταβλητού όγκου ψυκτικού μέσου (VRV), θέρμανσης και ψύξης, με το απαραίτητο δίκτυο σωληνώσεων και τον αυτοματισμό της εγκατάστασης. - Εγκατάσταση συστήματος μηχανικού αερισμού και 4 τυπικών εναλλακτών ανάκτησης θερμότητας αέρος-αέρος. - Αντικατάσταση συστήματος φωτισμού με νέα φωτιστικά τεχνολογίας led. - Εγκατάσταση ηλιοθερμικού συστήματος για την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ) - Εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης ενέργειας (BMS), με τον απαραίτητο μετρητικό εξοπλισμό και διασύνδεσή του με το κεντρικό BMS του Νοσοκομείου.
Κρισιμότητα
Η πράξη αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλλει στην μείωση των ενεργειακών αναγκών του νοσοκομείου και συνεπώς του ενεργειακού του αποτυπώματος, με παράλληλη μείωση των λειτουργικών του εξόδων.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
Επιγραμματικά, τα παραδοτέα της Ενεργειακής Αναβάθμισης του κτιρίου του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παίδων και Εφήβων του ΠΓΝΙ θα είναι τα ακόλουθα: Π1: Εγκατάσταση ημικεντρικού συστήματος κλιματισμού VRV Π2. Αντικατάσταση συστήματος φωτισμού με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED. Π3. Εγκατάσταση ηλιοθερμικού συστήματος Π4. Εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης ενέργειας (BMS), Π5. Αντικατάσταση κουφωμάτων Π6. Θερμομόνωση στέγης Π7. Θερμομόνωση Εξωτερικής τοιχοποιίας Παραδοτέες του συνολικού έργου είναι και οι μη επιλέξιμες προς συγχρηματοδότηση εργασίες βελτίωσης της διαμόρφωσης του κτιρίου, οικοδομικές, Η/Μ καθώς και εργασίες βελτίωσης προσβασιμότητας ΑΜΕΑ (ανελκυστήρας και WC)
Δείκτες Εκροών
  • CO32.Ενεργειακή απόδοση: Μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας των δημόσιων κτιρίων
  • CO34.Μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου: Εκτιμώμενη ετήσια μείωση των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.