Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Προμήθεια επιβατηγών οχημάτων και ειδικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου
Άξονας: 2.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €1,930,183.20
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €1,930,183.20
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιγραφή Έργου
Το Έργο αφορά προμήθεια επιβατηγών οχημάτων και ειδικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου αφορά την κάλυψη αναγκών και των ελλείψεων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως προέκυψαν από το Πλάνο Αναγκών Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου. Λόγω των ποικίλων αναγκών και απαιτήσεων σε οχήματα και εξοπλισμό, το έργο διαχωρίστηκε σε τρία υποέργα, με ξεχωριστό φυσικό αντικείμενο. Αναλυτικά: 1.Προμήθεια επιβατηγών οχημάτων, που αφορά οχήματα τύπου pickup 4x4 και van , Π/Υ:1.124.000,00 € 2. Προμήθεια οχημάτων και πλεούμενων μέσων ειδικού σκοπού συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού πυρόσβεσης για τα οχήματα, που αφορά εξειδικευμένο εξοπλισμό προσαρμοσμένο για ειδικές καταστάσεις και επιχειρησιακές αποστολές ,Π/Υ, : 440.700,00 € 3.Προμήθεια Ειδικού Επιχειρησιακού Εξοπλισμού, αφορά ατομικό και επιχειρησιακό εξοπλισμό ειδικών συμβάντων(διάσωση, δασοπυρόσβεση, σεισμοί κ.λ.π) και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό  Π/Υ: 477.882,00 €.Το σύνολο του Π/Υ της πράξης ανέρχεται σε 2.042.582,00 €.
Κρισιμότητα
Σκοπός της προμήθειας είναι η ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου στην αντιμετώπιση συμβάντων. Όσον αφορά τα οχήματα, η ανάγκη προκύπτει από την μη επιθυμητή επάρκεια οχημάτων του υπάρχοντος στόλου όσο και την επιπλέον γήρανση του, η οποία μειώνει σταδιακά την επιχειρησιακή ικανότητα της, ειδικά στις περιπτώσεις μεγάλων συμβάντων(σεισμοί, κατολισθήσεις, πλημμύρες, πυρκαγιές).. Σε σχέση με τα οχήματα ειδικού σκοπού, η προμήθεια οχημάτων όπως το Όχημα Πολλαπλών χρήσεων, Κινητού Επιχειρησιακού Κέντρου, hovercraft και Airboat, θα αναβαθμίσει την επιχειρησιακή ευελιξία του ανθρώπινου δυναμικού της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να επιχειρούν με ανεπτυγμένη ευελιξία σε εδάφη που μέχρι τώρα δεν ήταν δυνατό. Ο ειδικός επιχειρησιακός εξοπλισμός όπως περιγράφεται στο φυσικό αντικείμενο, αναβαθμίζει και καλύπτει ανάγκες που αφορούν τον ατομικό εξοπλισμό σε επιχειρήσεις έρευνας, διάσωσης, δασοπυρόσβεσης και λοιπών συμβάντων. Επιπλέον διασφαλίζει την ανταπόκριση της Πολιτικής Προστασίας σε blackout ηλεκτρικού ρεύματος με την προμήθεια UPS και ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, αλλά και περίθαλψης πληγέντων σε καταστροφικά συμβάντα όπως σεισμοί, πυρκαγιές, προσφυγικό κλπ με την ανάπτυξη υπαίθριων εγκαταστάσεων.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
1.Προμήθεια επιβατηγών οχημάτων - Είκοσι οχτώ (28) πετρελαιοκίνητα ημιφορτηγά οχήματα διπλής καμπίνας και - Δύο (2) εννιαθέσια πολυμορφικά επιβατικά οχημάτα τύπου Van.  2. Προμήθεια οχημάτων και πλεούμενων μέσων ειδικού σκοπού συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού πυρόσβεσης για τα οχήματα. Περιλαμβάνεται ο κάτωθι εξοπλισμός : - Ένα (1) βυτιοφόρο-υδροφόρο όχημα 10 tn. - Ένα (1) αυτοκινούμενο όχημα τύπου τροχόσπιτο - Ένα (1) όχημα ειδικής χρήσης (UTV)  - Ένα (1) αερόστρωμνο επιβατικό σκάφος  (Hovercraft)  - Ένα (1) ταχύπλοο σκάφος με προπέλα (Airboat) - Υπερκατασκευές Πυρόσβεσης για έξι (6) από τα υπό προμήθεια ημιφορτηγά 4Χ4 (Double Cab).  3. Προμήθεια Ειδικού Επιχειρησιακού Εξοπλισμού. Αποτελείται από: - Εξοπλισμός Πυρόσβεσης, Έρευνας και Διάσωσης. Περιλαμβάνει ατομικό εξοπλισμό και ειδικά εργαλεία για δασοπυρόσβεση, ορεινή και υδάτινη έρευνα και διάσωση, καθώς και ειδικό εξοπλισμό απεγκλωβισμού προσώπων σε κατάρρευση κτιρίων έπειτα από σεισμούς.  - Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στόλου για τα οχήματα και τα μηχανήματα έργου της Πολιτικής Προστασίας. - Δίκτυο Ασύρματων Επικοινωνιών VHF-UHF  - Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος (ΗΖ) μεγάλης ισχύος και συστήματα αδιάλειπτης παροχής ισχύος (UPS) για τις ανάγκες του διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου - Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος για τις ανάγκες υδατοφράγματος - Εξοπλισμό για την προσθήκη δυνατότητας πυρόσβεσης σε υφιστάμενο πλωτό μέσο της Πολιτικής Προστασίας - Εξοπλισμός ποτάμιου πλωτού μέσου και εξωλέμβια μηχανή  - Βασικός εξοπλισμός υπαίθριας εγκατάστασης για τη προσωρινή φιλοξενία πληγέντων από μεγάλης έκτασης φυσική καταστροφή.  - Εξοπλισμός Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας για το Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου - Μέσα Επιτήρησης (Θερμικά Κυάλια και drones) - Τρέηλερ μεταφοράς εξοπλισμού
Δείκτες Εκροών
  • 08706.Ενέργειες αναβάθμισης δομών πολιτικής προστασίας

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.