Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
ΑΝΑΠΤΥΞΗ/ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ & ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Άξονας: 4.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €56,915.12
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €56,915.12
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιγραφή Έργου
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η χρηματοδότηση του απαραίτητου εξοπλισμού Δομών παροχής βασικών αγαθών (κοινωνικό παντοπωλείο και δομή παροχής συσσιτίου) για να μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως και σύμφωνα με τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις. Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή λειτουργία των ανωτέρω δομών παροχής βασικών αγαθών και η μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων αυτών, με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της υποστήριξης ομάδων του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Κρισιμότητα
Ο Δήμος Πωγωνίου ως Συμπράττων/Εποπτεύων Δήμος συμμετέχει στο εταιρικό κοινωνικό σχήμα (σύμπραξη) με το Φορέα Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.») ως δικαιούχο για την υποβολή πρότασης για την υλοποίηση της πράξης με τίτλο «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πωγωνίου. Ο (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.») ως δικαιούχος κατέθεσε την αίτηση χρηματοδότησης πράξης που αφορά τη δομή "Κοινωνικό Παντοπωλείο - Παροχή Συσσιτίου" Δήμου Πωγωνίου στις 27/09/2016 και προς την ΕΥΔ Περιφέρειας Ηπείρου. Η προμήθεια εξοπλισμού που προβλέπεται με την παρούσα Πράξη συμβάλει στην καταπολέμησης της φτώχειας, μέσα από την κάλυψη των αναγκών σίτισης ευπαθών ομάδων. Με την προμήθεια δε του εξοπλισμού το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργήσει με τους κανόνες υγιεινής ως προς την παραλαβή, συντήρηση, αποθήκευση και διακίνηση των προϊόντων. Η προμήθεια του εξοπλισμού είναι απαραίτητη για την πλήρη και σύμφωνα με τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις συνέχιση λειτουργίας των κοινωνικών δομών του Δήμου, η λειτουργία των οποίων θα χρηματοδοτηθεί για 3 έτη από το ΕΠ Ήπειρος 2014-2020.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
Α. Επαγγελματικός εξοπλισμός Β. Λοιπές Ηλεκτρικές Συσκευές Γ. Εξοπλισμός Εστίασης Δ. Έπιπλα Ε Εξοπλισμός Πληροφορικής ΣΤ. Εξοπλισμός Αποθήκευσης Κοινωνικού Παντοπωλείου Ζ. Πλήρες σύστημα Απαγωγής Καυσαερίων Η. Σύστημα Πυρόσβεσης- Πυρανίχνευσης Λεπτομέρειες ως προς το Φυσικό Αντικείμενο της Πράξης δίνονται στα επισυναπτόμενα
Δείκτες Εκροών
  • T1664.Αριθμός υποστηριζόμενων δομών
Δείκτες Αποτελέσματος
  • Τ1665.Αριθμός δομών που ενισχύονται για να προσφέρουν βελτιωμένες /διευρυμένες υπηρεσίες

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.