Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Ανάπτυξη - βελτίωση υποδομών Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φιλιατών
Άξονας: 4.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €9,181.62
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €9,181.62
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιγραφή Έργου
Με το εν λόγω έργο χρηματοδοτήθηκε η προμήθεια εξοπλισμού της Κοινωνικής Δομής του Κοινωνικού παντοπωλείου Φιλιατών, που λειτουργεί στους Φιλιάτες από τον Ιούλιο του 2015 και εξυπηρετεί περίπου 110 οικογένειες του δήμου που πλήττονται ή κινδυνεύουν από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό με στόχο την άμεση ανακούφιση των πολιτών από την ακραία μορφή φτώχειας που βιώνουν. Πιο συγκεκριμένα χρηματοδοτήθηκαν ανάγκες εξοπλισμού για τα ακόλουθα: 1)Επαγγελματικός εξοπλισμός, 2) Ηλεκτρικές Συσκευές, 3) Έπιπλα, 4) Εξοπλισμός πληροφορικής, 5) Εξοπλισμός αποθήκευσης κοινωνικού παντοπωλείου, 6) Σύστημα Πυρόσβεσης.
Κρισιμότητα
Στο γενικότερο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της ελληνικής πολιτείας και της Περιφέρειας Ηπείρου ειδικότερα, ο Δήμος Φιλιατών έχει προχωρήσει στην δημιουργία δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου. Με την υπ΄αριθμ. 3753/2016 Απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών εντάχθηκε στο ΕΠ ΗΠΕΙΡΟΣ 2014 - 2020 και θα χρημοτοδοτηθεί για τρία χρόνια από τους πόρους του. Ειδικότερο το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών διανέμει, σε τακτική βάση, σε 110 ωφελούμενες οικογένειες που το έχουν ανάγκη, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια, cd κλπ. Το παντοπωλείο συνδέεται με τοπικές επιχειρήσεις, σχολεία, την τοπική κοινωνία για την συλλογή των παραπάνω προϊόντων. Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Φιλιατών καλείται να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των φαινομένων του κοινωνικού αποκλεισμού, της φτώχειας ,της δυσκολίας πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά, αλλά και της έλλειψης ενημέρωσης για παρεχόμενες υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα και των διαδικασιών πρόσβασης σε αυτές. Επομένως να ενισχύσει την κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης , αλλά και τις υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης που παρέχονται σε επίπεδο Δήμου. Επιπλέον το Κοινωνικό Παντοπωλείο  συνεισφέρει στην ενεργό στήριξη των υπηρεσιών που αποσκοπούν στην  αντιμετώπιση φαινομένων κοινωνικών ανισοτήτων και αποκλεισμών στηρίζοντας κυρίως οικογένειες ανέργων, που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στις τοπικές αγορές αγαθών, 
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
Στο πλαίσιο της πράξης χρηματοδοτηθηκε η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Συγκεκριμένα απαιτούνται : ΟΜΑΔΑ Α - "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ"ΟΜΑΔΑ Β - "ΛΟΙΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ" ΟΜΑΔΑ Γ - "ΕΠΙΠΛΑ"ΟΜΑΔΑ Δ - "ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ" ΟΜΑΔΑ Ε - "ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟΟΗΚΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ"ΟΜΑΔΑ ΣΤ- " ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ"
Δείκτες Εκροών
  • T1664.Αριθμός υποστηριζόμενων δομών
Δείκτες Αποτελέσματος
  • Τ1665.Αριθμός δομών που ενισχύονται για να προσφέρουν βελτιωμένες /διευρυμένες υπηρεσίες

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.