Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Προμήθεια εξοπλισμού για την ανάπτυξη των κοινωνικών δομών του Δήμου Αρταίων
Άξονας: 4.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €70,014.74
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €70,014.74
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιγραφή Έργου
Στο πλαίσιο του έργου χρηματοδοτείται η προμήθεια του εξοπλισμού για την λειτουργία των δύο δομών, της Παροχής Συσσιτίου-Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αρταίων. Η απόκτηση και εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου η παρασκευή και διανομή των γευμάτων καθώς και η αποθήκευση των τροφίμων, των φαρμάκων και των λοιπών ειδών να γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις εξασφαλίζοντας την ισονομία και αξιοπρέπεια των ωφελουμένων. Έτσι επιτυγχάνεται η πλήρης και ασφαλής λειτουργία τους προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού του Δήμου Αρταίων, παρέχοντας τις απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης. Στο πλαίσιο του έργους χρηματοδοτείται η προμήθεια του εξοπλισμού.
Κρισιμότητα
Η αναγκαιότητα της πράξης έχει περιγραφεί στο σχετικό έντυπο "Μελέτη σκοπιμότητας για την αναγκαιότητα προμήθειας εξοπλισμού ανάπτυξης κοινωνικών δομών Δήμου Αρταίων". Η προμήθεια του εξοπλισμού κρίθηκε απαραίτητη για την πλήρη και σύμφωνα με τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου, η λειτουργία των οποίων θα χρηματοδοτηθεί για 3 έτη από το ΕΠ Ήπειρος 2014-2020 σύμφωνα με την 3938/23-12-16 απόφαση ένταξης πράξης "Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αρταίων" καθώς και οι δύο δομές λειτούργησαν για πρώτη φορά και δεν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
Παραδοτέα της πράξης αποτελούσαν τα είδη του εξοπλισμού των παρακάτω ομάδων: ΟΜΑΔΑ Α - “ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ”  ΟΜΑΔΑ Β - “ΛΟΙΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ”ΟΜΑΔΑ  ΟΜΑΔΑ Γ - “ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ” ΟΜΑΔΑ Δ - “ΕΠΙΠΛΑ”  ΟΜΑΔΑ E - “ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ” ΟΜΑΔΑ ΣΤ - “ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ”  ΟΜΑΔΑ Ζ - “ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ”  ΟΜΑΔΑ Η - “ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ» ΟΜΑΔΑ Θ - “ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ”  ΟΜΑΔΑ Ι - “ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ”  ΟΜΑΔΑ Κ - “ΛΟΙΠΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ”  Αναλυτικά τα είδη κάθε ομάδας περιγράφονται στις συμβάσεις και στα πρωτόκολλα παραλαβής.
Δείκτες Εκροών
  • T1664.Αριθμός υποστηριζόμενων δομών
Δείκτες Αποτελέσματος
  • Τ1665.Αριθμός δομών που ενισχύονται για να προσφέρουν βελτιωμένες /διευρυμένες υπηρεσίες

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.