Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Δομή παροχής Bασικών Aγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πάργας
Άξονας: 5.ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €224,900.00
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €224,900.00
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Περιγραφή Έργου
Το έργο χρηματοδότησης της Κοινωνικής Δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πάργας, που θα λειτουργήσει στο Καναλλάκι. Θα εξυπηρετεί τουλάχιστον 150 οικογένειες, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Θα υλοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίζονται χορηγίες, δωρεές κλπ από επιχειρήσεις και παράλληλα θα δέχεται συνεισφορές πολιτών και συλλογικών φορέων (σχολεία, σύλλογοι κλπ.) διασφαλίζοντας την σταθερή τροφοδοσία τουλάχιστον 100 οικογενειών κάθε μήνα με τρόπο που να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπειά τους.Θα είναι προσβάσιμο με τα μέσα Μαζικής Μεταφοράς και θα τηρεί τους όρους προσβασιμότητας ΑΜΕΑ. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) θα μπορούν να επιλέγουν να παραλαμβάνουν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο τα αγαθά που τους αναλογούν στο πλαίσιο του Προγράμματος (ΤΕΒΑ).
Κρισιμότητα
Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Πάργας καλείται να συνεισφέρει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών που διαβιούν σε νοικοκυριά με ελλείψεις βασικών ανέσεων και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Η πρόσβαση σε βασικά αγαθά αποτελεί, εξαιτίας της συγκυρίας της οικονομικής κρίσης, κρίσιμη προτεραιότητα επιδιώκοντας την πρόληψη, άρση ή άμβλυνση παραγόντων που αποτελούν εστίες υψηλού κινδύνου αποκλεισμού, όπως η αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών διαβίωσης (π.χ. διατροφή, ρουχισμός κλπ). Κεντρικός στόχος είναι η διαφύλαξη και αναζωογόνηση του κοινωνικού ιστού με την ενδυνάμωση των δημόσιων πολιτικών πρόληψης / καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού των κατοίκων που διαβιούν στο Δήμο και αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα διαβίωσης και κοινωνικής ένταξης. Ταυτόχρονα το στελεχιακό δυναμικό θα καταρτίσει πλάνο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση προκαταλήψεων, στερεοτύπων, ελλειπούς ενημέρωσης σε ζητήματα ζωτικής σημασίας για την ευημερία των τοπικών κοινωνιών, αλλά και ενίσχυση του πνεύματος της κοινωνικής αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
Kατά τη λειτουργία της δομής θα τηρούνται τα εξής: • αρχείο καταγραφής και παρακολούθησης των στοιχείων των ωφελουμένων • στατιστικά δεδομένα τόσο των ωφελούμενων όσο και των δυνητικά ωφελούμενων (αιτούμενοι), με στόχο να διευκολύνεται η παρακολούθηση και η υποβοήθηση της ομάδας-στόχου σε τοπικό επίπεδο, των συνεργειών με άλλες δράσεις σε τοπικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΚΤ • δεδομένα που αφορούν στον κάθε συμμετέχοντα, με εφαρμογή των διαδικασιών του Ενιαίου Συστήματος Παρακολούθησης των Δεικτών • Οι ποσότητες και τα είδη πρώτης ανάγκης και βασικών αγαθών που διατίθενται στους ωφελούμενους • Ενημερωτικό υλικό για το Έργο • Αρχείο χορηγιών και λοιπών προσφορών • Παρουσιολόγιο προσωπικού • Αρχείο με ενημερωτικό υλικό για τους ωφελούμενους
Δείκτες Εκροών
  • 05502.Αριθμός υποστηριζόμενων δομών
  • 05503. Αριθμός επωφελουμένων των υποστηριζόμενων δομών
Δείκτες Αποτελέσματος
  • 05504. Αριθμός δομών που προσφέρουν βελτιωμένες / διευρυμένες υπηρεσίες

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.