Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Μετσόβου
Άξονας: 5.ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €828,040.69
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €828,040.69
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Περιγραφή Έργου
Το έργο που θα υλοποιηθεί, με ευθύνη από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Μετσόβου και έχει ως αντικείμενο τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η) Δήμου Μετσόβου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μετσόβου για τρία συνολικά έτη. Σκοπός του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Μετσόβου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες και η παραμονή τους στο φυσικό και οικογενειακό τους περιβάλλον καθώς και η διατήρησης φυσιολογικής κοινωνικής και εργασιακής ζωής των μελών του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος που ασχολούνται με την φροντίδα των ατόμων αυτών. Το Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Μετσόβου δυναμικότητας 30 ωφελουμένων, απασχολεί μια νοσηλεύτρια, ένα άτομο βοηθητικό προσωπικό, μια κοινωνική φροντίστρια και μια κοινωνική λειτουργό. Απαιτείται επιπλέον η πρόσληψη ενός ατόμου της ειδικότητας "επιμελητής πρόνοιας ή κοινωνικός φροντιστής ή απόφοιτος Δημόσιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) ή Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης". Eπίσης, από το έργο θα χρηματοδοτηθούν 3 εξωτερικοί συνεργάτες, ένας παθολόγος, ένας φυσικοθεραπευτής και ένας εργοθεραπευτής. Από το έργο θα χρηματοδοτηθούν επίσης, οι λειτουργικές δαπάνες του ΚΗΦΗ μέχρι το 30% επί της μισθοδοσίας του προσωπικού.
Κρισιμότητα
Οι Αναγκαιότητες που θα καλύψει η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Μετσόβου είναι:1. Η παραμονή των ηλικιωμένων στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, 2. Η διατήρηση της συνοχής της οικογένειας, 3. Η εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειας με το ηλικιωμένο μέλος, 4. Η αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού, 5. Η εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης και 6. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων αλλά και των άλλων μελών της οικογένειας. Μέλη μπορούν να γίνουν οι ηλικιωμένοι του Δήμου Μετσόβου οι οποίοι, 1. Δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα 2. Αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες 3. Πάσχουν από άνοια
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
Θα πραγματοποιείται η συλλογή των δεδομένων που αφορούν τον δείκτη "Αριθμός ωφελούμενων" από την έναρξη μέχρι και τη λήξη της χρηματοδότησης. Θα υπάρχει εναρμόνιση με τις οδηγίες της ΕΥΔ ΠΕΠ Ηπείρου και θα τηρείται αρχείο καταγραφής και παρακολούθησης των στοιχείων των ωφελούμενων.Θα συλλέγονται και θα τηρούνται στατιστικά δεδομένα τόσο των ωφελούμενων όσο και των δυνητικά ωφελούμενων, με στόχο να διευκολύνεται η παρακολούθηση και η υποβοήθηση της ομάδας -στόχου σε τοπικό επίπεδο, των συνεργειών με άλλες δράσεις σε τοπικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΚΤ, καθώς και της διαδικασίας αξιολόγησης. Ενδεικτικά, τα δεδομένα που συλλέγονται είναι δημογραφικά στοιχεία (π.χ. φύλο, ηλικία, οικογενειακή κατάσταση, κτλ) δραστηριότητες, κτλ. Ειδικότερα τα παραδοτέα όπως ορίζονται και στο σχέδιο εκτέλεσης με ιδία μέσα των δύο δομών είναι:Π1.1 Ημερήσια φροντίδα-ΑπασχόλησηΠ1.2 ΣίτισηΠ1.3 Νοσηλευτική ΦροντίδαΠ1.4 Ιατρική ΠαρακολούθησηΠ1.5 ΜετακίνησηΠ1.6 Παρουσιολόγια ΣτελεχώνΠ1.7 Παρουσιολόγια ΩφελούμενωνΠ1.8 Αρχείο καταγραφής και παρακολούθησης στοιχείων ωφελουμένωνΠ1.9 Υλικό/Αποδεικτικά υλοποίησης των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.Επίσης, θα διατηρείται έντυπο με την ονομασία «Έντυπο Παροχής Υπηρεσιών προς τους Ωφελούμενους» στο οποίο, κάθε μήνα, οι ωφελούμενοι/ες θα βεβαιώνουν τη συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών από το Κέντρο, υπογράφοντας στο αντίστοιχο πεδίο του εντύπου. Το έντυπο αυτό θα αποτελεί απόδειξη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δικαιούχου για κάθε Κέντρο που αυτός λειτουργεί.
Δείκτες Εκροών
  • 05502.Αριθμός υποστηριζόμενων δομών
  • 05503. Αριθμός επωφελουμένων των υποστηριζόμενων δομών
Δείκτες Αποτελέσματος
  • 05504. Αριθμός δομών που προσφέρουν βελτιωμένες / διευρυμένες υπηρεσίες

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.