Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Δομή παροχής βασικών αγαθών στο Δήμο Νικολάου Σκουφά
Άξονας: 5.ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €290,000.00
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €290,000.00
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Περιγραφή Έργου
Το έργο αφορά τη λειτουργία της Δομή παροχής βασικών αγαθών στο Δήμο Νικολάου Σκουφά θα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του δήμου Νικολάου Σκουφά που πλήττονται ή κινδυνεύουν από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό με στόχο την άμεση ανακούφιση των πολιτών από την ακραία μορφή φτώχειας που βιώνουν. Είναι δομή που λειτουργεί συμπληρωματικά, και δεν αντικαθιστά ή υποκαθιστά, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νικολάου Σκουφά, αλλά διευρύνει το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα προς τους δημότες-ωφελούμενους. Συνεργάζονται στενά επίσης με το Κέντρο Κοινότητας για την πολύπλευρη και πολυεπίπεδη υποστήριξη των ωφελουμένων. Το Κέντρο Κοινότητας θα παίξει έναν σημαντικό ρόλο για την παραπομπή και στήριξη των ωφελουμένων των νέων δομών. Επιπλέον οι δυνητικά ωφελούμενοι θα ενημερώνονται από δημοσιεύματα, εκδηλώσεις, ιστοσελίδες αλλά κυρίως από τις υπηρεσίες των δικτυωμένων δομών (κοινωνικές υπηρεσίες, νοσοκομεία, σχολεία, σύλλογοι / φορείς κλπ). Παράλληλα η Δομή παροχής βασικών αγαθών στο Δήμο Νικολάου Σκουφά θα αναπτύξει ένα σημαντικό δίκτυο συνεργασιών το οποίο θα προσβλέπει σε δύο επίπεδα:1. Στην υποστήριξη των ωφελουμένων των δομών , 2. Στην υποστήριξη και ενίσχυση της δομής με την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ρούχα, κλπ. Στο πλαίσιο αυτό θα οργανωθούν και σχετικές εκδηλώσεις ενημέρωσης ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Κρισιμότητα
Η πράξη Δομή παροχής βασικών αγαθών στο Δήμο Νικολάου Σκουφά είναι μια δομή που απευθύνεται σε άπορους και οικονομικά αδύναμους πολίτες παρέχοντάς τους βασικές υπηρεσίες και αγαθά για την καθημερινή τους διαβίωση. Ως τέτοια δεν παράγει έσοδα και αποτελεί μια σημαντική υπηρεσία κοινής ωφέλειας και ως εκ τούτου είναι πιο αποτελεσματική και ουσιαστική να υλοποιείται από το Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ICSD) και το Δήμο Νικολάου Σκουφά που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης και μπορούν να ανταποκριθούν με μια πληθώρα υπηρεσιών. Ο πολίτης εμπιστεύεται τον Δήμο και τις υπηρεσίες του και σ' αυτόν απευθύνεται τόσο για να λάβει υπηρεσίες όσο και για να παρέχει προϊόντα, εθελοντικές υπηρεσίες και συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτό το Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ICSD) διαθέτει ήδη ένα δίκτυο συνεργασιών με φορείς, υπηρεσίες, επιχειρήσεις και πολίτες οι οποίοι προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες. Επιπλέον το ICSD σε περιπτώσεις έλλειψης προϊόντων αγοράζει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των ωφελουμένων. Παράλληλα μέσω του φορέα μας αξιοποιείται πληθώρα εξοπλισμού που ήδη διαθέτει ή/και από άλλα προγράμματα. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η υλοποίηση της πράξης από τον Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ICSD), θα είναι αναγκαία στο βαθμό που θα επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος για μια νέα δομή αυτού του μεγέθους.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
Πακέτο εργασίας 1. Διανομή Τροφίμων και Βασικών Αγαθών. Π1.1 Ατομικός και οικογενειακός φάκελος ωφελούμενου Π1.2. Ηλεκτρονική Βάση δεδομένων καταγραφής του ωφελούμενου πληθυσμού με σύνδεση με το Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα Π1.3 Καρτέλες ωφελούμενων (για χρήση από τους ίδιους) Π1.4 Αρχείο Αποθήκης προϊόντων Π1.5 Αρχείο Διανομής Προϊόντων Π1.6 Αρχείο χορηγών και λοιπών προσφορών Π1.7 Αρχείο Αλληλογραφίας Π1.8 Παρουσιολόγιο προσωπικού. Πακέτο εργασίας 2: Συμβουλευτική Υποστήριξη των ωφελούμενων-Π2.1 Αρχείο διερεύνησης χαρακτηριστικών και ενδιαφερόντων ωφελούμενου Π2.2 Αρχείο διερεύνησης εργασιακών αξιών και δεξιοτήτων ωφελούμενου Π2.3 Αρχείο διερεύνησης γνωσιακού και επαγγελματικού υποβάθρου ωφελούμενου. Πακέτο Εργασίας 3: Προβολή-Δημοσιότητα-Δικτύωση: Π3.1 Δημιουργία Ενημερωτικού υλικού για το έργο Π3.2 Διάθεση ενημερωτικού υλικού Π3.3 Αρχείο εκδηλώσεων Π3.4 Αρχείο επικοινωνίας με φορείς για τη λειτουργία τυπικών και άτυπων δικτύων συνεργασίας προς όφελος των δικαιούχων
Δείκτες Εκροών
  • 05502.Αριθμός υποστηριζόμενων δομών
  • 05503. Αριθμός επωφελουμένων των υποστηριζόμενων δομών
  • CO20.Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων: Πληθυσμός που ωφελείται από αντιπλημμυρικά μέτρα
Δείκτες Αποτελέσματος
  • 05504. Αριθμός δομών που προσφέρουν βελτιωμένες / διευρυμένες υπηρεσίες

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.