Κλιματική ανθεκτικότητα Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ
Άξονας: 2.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Πρόσκληση
Προϋπολογισμός
  • Τρέχων Συνολικός Προϋπολογισμός Πρότασης
    €59,184.00
  • Τρέχων Προϋπολογισμός Πρότασης
    €59,184.00
Διαρθρωτικό Ταμείο

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Περιγραφή Έργου
Το έργο αφορά στη δημοπράτηση «Μελέτης Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για το Δήμο Αρταίων» με τις διαδικασίες του Ν. 3316/2005 προκειμένου να εκπονηθεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για το Δήμο Αρταίων. Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο Δήμο Αρταίων επιδιώκει να δημιουργήσει ένα βιώσιμο σύστημα αστικών μεταφορών με την επίτευξη -τουλάχιστον- των ακόλουθων στόχων: • Εξασφάλιση της προσβασιμότητας του παρέχεται από το δίκτυο μεταφορών σε όλους. • Βελτίωση της ασφάλειας και της προστασίας. • Μείωση της ρύπανσης του αέρα και της ηχορύπανσης, των εκπομπών του θερμοκηπίου και της κατανάλωσης ενέργειας. • Αύξηση της αποδοτικότητας και του λόγου κόστους- αποτελεσματικότητας των μεταφορών, ανθρώπων και εμπορευμάτων. • Συμβολή στην ενίσχυση της ελκυστικότητας και της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος και του αστικού σχεδιασμού.
Κρισιμότητα
Στα πλαίσια του νέου διεθνοποιημένου περιβάλλοντος, εντείνεται ο ανταγωνισμός των πόλεων και αναδιατυπώνεται ο ρόλος τους. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται την εμφάνιση νέων πολιτικών και προγραµµάτων αστικής ανάπτυξης και αναζωογόνησης των πόλεων. Οι νεότερες αυτές εξελίξεις αποτελούν την απαρχή του προβληµατισµού και της αναγκαιότητας µιας σειράς ολοκληρωµένων παρεµβάσεων στην πόλη της Άρτας και γενικότερα σε ολόκληρο το Δήμο Αρταίων. Ο Δήμος Αρταίων καταλαμβάνεται από παραθαλάσσιες, πεδινές, ημιορεινές και ορεινές εκτάσεις. Η πόλη της Άρτας αποτελεί το μόνο αστικό κέντρο και ενδεικτικά αναφέρεται ότι χωροθετείται ανάμεσα από το δάσος του λόφου Περάνθης και τις όχθες του Ποταμού Αράχθου, γεγονός που αποτελούσε πάντοτε την αφετηρία προβληματισμών τόσο για την πρόσβαση των κατοίκων στο ποτάμι, όσο και για τη διάσχισή του μέσω γεφυρώσεων. Η προτεινόμενη πράξη κρίνεται εξαιρετικά αναγκαία ώστε να διευθετηθούν αρχικά σε επίπεδο σχεδιασμού και στη συνέχεια να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα στην περιοχή που σχετίζονται με την προσβάσιμότητα, την ασφάλεια, την καινοτομία στη χρήσης εναλλακτικών μορφών μετακίνησης αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, που αναμένεται να συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ανάπτυξη της περιοχής.
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
Παραδοτέο την πράξης θα είναι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για το Δήμο Αρταίων, όπως αυτό θα προκύψει από τη μελέτη που θα δημοπρατηθεί.
Δείκτες Αποτελέσματος
  • T1614.ΕΚΠΟΜΠH ΑΕΡΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ EKTOΣ ΣΕΔΕ

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.