Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες συλλόγου γονέων και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες
09.10.2018

 

 

Τίτλος Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες συλλόγου γονέων και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες "Αγία Θεοδώρα"
Φορέας Υλοποίησης Σύλλογος γονέων και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες "Αγία Θεοδώρα"
Προϋπολογισμός 720.000
Διαρθρωτικό Ταμείο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο
Περιγραφή Στο Σύλλογο γονέων και φίλων ΑΜΕΑ "Αγία Θεοδώρα", στον οικισμό Πουρνάρι στο Πέτα Άρτας, θα φιλοξενούνται 25 ΑΜΕΑ και θα τους παρέχονται οι υπηρεσίες μεταφοράς, διαμονής, γεύματος, εκπαιδευτικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, ιατρικών, ψυχολογικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών, καθώς και η συμμετοχή σε κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Στόχοι Η καλύτερη δυνατή ένταξη στο κοινωνικό σύνολο των φιλοξενούμενων.
Αποτελέσματα Το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία στοχεύει να εξυπηρετήσει 25 άτομα με αναπηρίες. Οι ωφελούμενοι αποκτούν πρόσβαση σε υπηρεσίες που επιτρέπουν την ισότιμη συμμετοχή τους στα δρώμενα της τοπικής τους κοινωνίας αποφεύγοντας τον κίνδυνο της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού. Στο ίδιο πλαίσιο ωφελείται και το έμμεσο περιβάλλον, το οποίο έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί στο τοπικό σύνολο εργασιακά, κοινωνικά κτλ ενώ παράλληλα εξοικονομεί πόρους καθώς οι προσφερόμενες υπηρεσίες παρέχονται χωρίς την καταβολή αντιτίμου. Επιπλέον θα υπάρχει ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, των παραγωγικών φορέων αλλά και ενίσχυση της συμμετοχής των κατοίκων του Δήμου σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Τέλος με την δικτύωση με φορείς της κοινότητας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ενισχύεται ο συντονισμός και η αποτελεσματικότητα σχεδιασμού δράσεων και προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα.

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.