Ενεργές Προσκλήσεις Όλα τα νέα
Βάση Δεδομένων των νομικών και καθοδηγητικών κείμενων της πολιτικής συνοχής της ΕΕ
23.06.2016

Κατά τη διάρκεια της 21ης συνεδρίασης της EGESIF (27 Απριλίου το 2016), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τη δημιουργία μιας διαδραστικής Βάσης Δεδομένων των νομικών και καθοδηγητικών κείμενων της πολιτικής συνοχής της ΕΕ για τα Κράτη-Μέλη, τους Δικαιούχους και τους λοιπούς ενδιαφερόμενους φορείς.
Η πρωτοβουλία αυτή της Ε.Επιτροπής αναλήφθηκε στο πλαίσιο του «πακέτου βελτίωσης της νομοθεσίας» (COM(2015)215 final,“Better regulation for better results - An EU agenda”, 19.05.2015), υπό τον τίτλο ”Simplification of EU funding”.

 

Η διαδραστική αυτή Βάση Δεδομένων παρέχει εναλλακτικά τη δυνατότητα (επιπρόσθετα αυτής που έχει κάποιος για να «κατεβάσει» τα πλήρη κείμενα της νομοθεσίας, κλπ στην ιστοσελίδα InfoRegio http://ec.europa.eu/regional_policy/el/information/legislation/regulations/), να συνδεθεί σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή (regiowiki), η οποία προσφέρει μια νέα εμπειρία πλοήγησης μέσα από την Νομοθεσία. Η εφαρμογή (σύνδεσμος της οποίας βρίσκεται στην ανωτέρω ιστοσελίδα) επιτρέπει τη διασύνδεση άρθρων του πρωτογενούς δικαίου, του παράγωγου δικαίου, και των καθοδηγητικών εγγράφων και παρέχει εύκολη πλοήγηση μέσω του νομοθετικού κειμένου, διασυνδέσεις του σχετικού υλικού και αποτελεσματικές δυνατότητες αναζήτησης. Η πρόσβαση στην εφαρμογή επιτυγχάνεται μέσω λογαριασμού ECAS που αποτελεί το επίσημο σύστημα καταχώρισης της Ε.Επιτροπής και συγκεκριμένα για εξωτερικούς χρήστες (external account). Για όσους δεν έχουν λογαριασμό ECAS, θα ζητηθεί κατά την πρώτη σύνδεση με μια σύντομη και εύκολη διαδικασία η δημιουργία του λογαριασμού (βλ. οδηγίες στην ανωτέρω ιστοσελίδα). Σύνδεσμος της εφαρμογής θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα https://www.espa.gr/.

Σε συνέχεια της ανωτέρω παρουσίασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες ότι έθεσε στη διάθεση των κρατών μελών, των δικαιούχων και των ενδιαφερόμενων φορέων την ανωτέρω εφαρμογή.

Για οποιεσδήποτε απορίες ή ανάδραση, η Ε.Επιτροπή προτρέπει τους χρήστες να επικοινωνούν, μέσω της ηλεκτρονικής θυρίδας
EC-ESIF-LEGISLATION-SUPPORT@ec.europa.eu.

 

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να λαμβάνετε στο email σας όλες τις ενημερώσεις μας.